Rij van stiltewerkplekken die je kunt leasen in kantoortuin

Kantoormeubilair leasen? Zo werkt het!

De nieuwste trend binnen projectinrichting is kantoormeubilair leasen. Simpelweg aanschaffen of huren van kantoormeubilair kennen we allemaal maar leasen is in inrichtingsland nog een vrij nieuw begrip. Maar waarom eigenlijk niet? Zeker voor de grotere investering als een belcel of stiltewerkplek. Leasen is dan ook ontstaan om werkkapitaal beschikbaar te houden voor jouw business en toch investeringen te kunnen blijven doen om te blijven doorontwikkelen. We kennen in werkend Nederland allemaal de leasewagen van de zaak en dezelfde voordelen gelden voor het het leasen van de stiltewerkplek.

De voordelen van kantoormeubilair leasen

  • Geen eenmalig grote investering nodig
  • Waardoor kapitaal beschikbaar blijft voor de core-business
  • En het leenkapitaal van de bank amper aangetast wordt
  • Omdat u maandelijks een scherp leasetarief betaalt
  • Huidige rentekosten zijn zeer laag
  • Looptijd kan zelf bepaald worden
  • Ten opzichte van gehuurd kantoormeubilair; leasemeubels zijn nieuw i.p.v. gebruikt en worden eigendom van jouw bedrijf na de leaseperiode daar waar gehuurd meubilair eigendom blijft van de verhuurmaatschappij.

Kantoormeubilair leasen: Juridisch en/of economisch eigendom

Een eigendom kan worden gescheiden in economisch en juridisch eigendom. Gezamenlijk vormen zij het volle eigendom van – in dit voorbeeld- een belcel. Als economisch eigenaar heb je het recht om het product (de belcel op jouw kantoor) te gebruiken én de positieve of negatieve waardeverandering op jouw balans. Afhankelijk van de gekozen leasevorm ben jij of de leasemaatschappij (denk aan bijvoorbeeld DLL of Dubbel AA finance) juridisch eigenaar.

Leasevormen op maat

Om voor ieder bedrijf en balans een passend financieel aanbod te bieden zijn er verschillende leasevormen ontwikkeld. We bespreken de meest voorkomende hieronder. Het verschilt per aanbieder wélke leasevormen gehanteerd worden.

Shortlease

Hierbij krijg je de kans het product voor een korte periode van meestal 3 tot 6 maanden uit te proberen. Meer dan genoeg tijd om te ervaren dat die belcellen écht werken op kantoor. Na de proefperiode heb je de mogelijkheid om de shortlease om te zetten in een definitieve koop of leaseconstructie voor langere termijn. Mocht het product toch niet aan de verwachtingen voldoen kan deze vaak geruild of geretourneerd worden.

Financial lease

Dit is een zakelijk financieringsovereenkomst waarbij de klant (jouw bedrijf) economisch eigenaar is van de geleasede producten. Bij deze vorm heeft de leasemaatschappij het juridische eigendom wat ook wel ‘’pandrecht’’ wordt genoemd. De leasemaatschappij behoud het juridische eigendom totdat alle termijnen door de klant zijn voldaan. Deze termijnen zijn vastgelegd in het financieringscontract.

Bij deze leasevorm wordt je dus de eigenaar van de aangeschafte producten en dat betekent dat de producten op de balans komen te staan. Hierdoor kun je als bedrijf profiteren van fiscale voordelen.

Operational lease

Een voor de balans voordelige leasevorm en nog vrij uniek in meubelland. Bij een operational lease wordt het bedrijf géén economisch en juridisch eigenaar wat betekent dat je geen hoge investeringen hoeft te maken welke terug te zien is in de boekhouding. Je gebruikt de stiltewerkplek zolang de looptermijn

Het grote voordeel van een operational lease is dus dat de restwaarde risico bij de leasemaatschij blijft en jij na de contractperiode niet met het product zit opgescheept. Wel de lusten, niet de lasten dus (behalve het maandelijkse leasebedrag).

Persoonlijk en YOI-vol kantoormeubilair leasen?

Wil je een persoonlijk advies of meer weten over de lease-mogelijkheden via YOI? Kijk op deze pagina voor meer informatie over leasen via YOI.

We gaan graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken wat een een passende leasevorm kan zijn voor jouw bedrijf bij de aanschaf van jouw kantoorinrichting of stiltewerkplek.

Lees ook