FAQ

Hier beantwoorden wij al jouw vragen over stiltewerkplekken

Denk je eraan een stiltewerkplek of belcel toe te voegen bij jou op kantoor? Er zijn veel dingen om op te letten om te bepalen welk type het beste voor jullie werkt. Een stiltewerkplek kan best een investering zijn en dus wil je natuurlijk goed geïnformeerd zijn om de juiste keuze te maken.

Er zijn stiltewerkplekken beschikbaar van 1 t/m 12 personen. Zo heb je de veelvoorkomende belcel of afgesloten werkplek voor 1 persoon of vergaderruimtes voor 4 personen, maar dus ook voor 12. In grotere stiltewerkplekken kun je het interieur vaak aanpassen naar de behoefte, bijvoorbeeld een vergadertafel met banken, een bureau of bijvoorbeeld een gameroom met zitzakken. Bekijk hier onze stiltewerkplekken.

Dat hangt natuurlijk af van het type stiltewerkplek. Zo neemt een belcel bijvoorbeeld 1m² in beslag en een vergaderruimte voor 4 personen 3m². Het is vooral belangrijk dat je niet alleen het oppervlakte berekend maar ook rekening houdt met de optische ruimte die een cabine in beslag neemt. Je wilt rekening houden met lichtinval in de ruimte of visuele blokkades die een werkplek minder comfortabel maken of een hokkerig gevoel creëren. Je kunt een stiltewerkplek natuurlijk ook inzetten als een roomdivider, dan zorgt een cabine met glas aan beide zijde voor een ruimtelijker gevoel dan een gesloten variant.

Nee want stiltewerkplekken zijn te verkrijgen voor verschillende type werkzaamheden. Zo is in een belcel van 1m² alles aanwezig om comfortabel een belsessie te kunnen doen. Een goed ventilatiesysteem en transparante glaswanden, eventueel aan beide zijden, dragen bij aan dit ruimtelijke comfort. Slim en ruimtebesparend design als een klaptafel voor laptops, ingebouwde banken met een taps toelopende vergadertafel én goede verlichting zorgen voor een fijne werkplek. Een goed advies in de beschikbare stoffen en kleuren heeft ook een positieve impact op het ruimtelijke gevoel in de stiltewerkplek.

Voor alle typen werkzaamheden zijn er verschillende type stiltewerkplekken verkrijgbaar. Bij YOI hebben wij dit onderverdeel in drie overkoepelende categorieën: individuele akoestische werkplekken, stiltewerkplekken voor werk in teamverband en open akoestische oplossingen voor werk of om te socializen.

Met individuele akoestische oplossingen bedoelen we werkplekken voor 1 persoon waarin je kunt bellen, videobellen of geconcentreerd werken. Afhankelijk van de gekozen stiltewerkplek kan dit staand, of zittend met bijvoorbeeld een inklapbaar of in hoogte verstelbaar werkblad. 

Voor teamverband zijn er akoestische stiltewerkplekken beschikbaar vanaf 2 personen. Zo zijn er mobiele vergaderruimtes ingericht voor bijvoorbeeld een kort overleg, privacygevoelige gesprekken zoals een HR gesprek, langere teammeetings, brainstormsessies en gezamenlijke videocalls.

Open akoestische oplossingen zijn letterlijk open ontwerpen en bedoeld voor momenten van socializen of gesprekken die niet privacygevoelig zijn. Denk bijvoorbeeld aan lunchen met een collega, een kort overleg voeren, brainstormen, het ontvangen van een klant of even een momentje voor jezelf pakken.

De levertijd van een stiltewerkplek is gemiddeld tussen de 6 en 12 weken. Dit ligt aan het gekozen product, de fabrikant en planning van bijvoorbeeld de montage. Op dit moment worden levertijden beïnvloed door beschikbaarheid van materialen en productiecapaciteit. Het is dus altijd belangrijk om de huidige levertijden te checken op het moment dat je jouw bestelling plaats.

Kun je niet wachten en wil je zo snel mogelijk jouw stiltewerkplek op kantoor, dan hebben wij bij YOI de mogelijkheid om bepaalde modellen snel uit voorraad te leveren. Bekijk hier onze voorraad collectie.

Ja, meestal wel. Dit heeft natuurlijk te maken met prijs-kwaliteit verhouding. De prijs wordt beïnvloed door materiaalgebruik, design en de keuzemogelijkheden en opties. Een product met een betere akoestische werking, valt over het algemeen dus ook in een hogere prijsklasse. De akoestische waarde van een stiltewerkplek wordt uitgedrukt in decibel (dB). Hoe hoger de waarde, hoe meer geluid er geabsorbeerd wordt. Zo heb je hele goede belcellen met een waarde van 50 dB in de hoogste prijsklasse en vind je in de laagste prijsklasse stiltewerkplekken met 27 dB. Om te bepalen welke oplossing voor bij jou op kantoor het beste is, raden wij je altijd aan op de stiltewerkplek eerst zelf te testen voordat je een keuze maakt. Daarom kun je in onze showroom verschillende modellen in verschillende prijsklassen testen. Dit kan tijdens een persoonlijke afspraak of kom eens een dagdeel bij ons werken om de volledige ervaring te krijgen.

Jazeker, dat kan. Dit ligt aan bij wie je de stiltewerkplek afneemt. Bij YOI bieden wij elke mogelijke leasevorm aan voor stiltewerkplekken. Dat zijn shortlease, financial lease en operational lease. Hier vind je meer informatie over het leasen van jouw belcel.

Op elk kantoor zijn er externe prikkels en geluidsoverlast aanwezig. Denk maar eens aan die luid bellende collega naast je of collega’s die een kort overleg voeren aan hun bureau. Dit zorgt voor een directe afleiding in het uit te voeren werk en op lange termijn voor stress gerelateerde klachten. Met een akoestische stiltewerkplek heb je een vaste plek om telefoontjes te plegen, overleg te voeren of gefocust te werken, zonder collega’s daarmee te hinderen. Zo heb je dus geen last van elkaar. 

Daarnaast is een stiltewerkplek een flexibel inzetbare oplossing – zeker wanneer er sprake is van een huurpand – er is geen bouwkundige ingreep nodig voor een extra vergaderruimte, je kunt de stiltewerkplek verplaatsen bij een herinrichting of meeverhuizen wanneer jouw bedrijf groeit. Oftewel; plug and play.

De twee belangrijkste peilers voor een goede stiltewerkplek zijn de akoestiek en comfort. Per situatie onderzoeken we welke stiltewerkplek voldoet aan de akoestische wensen van onze klanten om te bepalen wat de beste akoestische oplossing is. Daarom hebben wij ook zoveel verschillende opties in onze showroom, zodat je kunt testen welke het beste bij jouw kantoor past.

Daarnaast zijn faciliteiten als instelbare verlichting, automatische ventilatie, een stroomaansluiting, het werkblad of zitting en het ergonomische design allemaal onderdelen die bijdragen aan het comfort van de werkplek.

De levensduur van een stiltewerkplek is behoorlijk lang, in principe kan deze wel 20 tot 30 jaar meegaan. Natuurlijk hangt dat ook af van de kwaliteit. Een stiltewerkplek heeft geen tot weinig onderhoud en er kan weinig stuk aan gaan. 

Dankzij de mogelijkheid om een stiltewerkplek mee te verhuizen betekent het dat je er ook niet vroegtijdig afscheid van hoeft te nemen .

Ja, in veel gevallen wel. Dit ligt natuurlijk aan het type stiltewerkplek maar vaak zijn ze zo mobiel en flexibel mogelijk ontworpen. Zo heb je bijvoorbeeld units met uitdraaibare wielen of afneembare plinten waardoor je de stiltewerkplek gemakkelijk met een palletwagen verplaatst.

Bij elke stiltewerkplek zijn personalisatie mogelijkheden. Er is vaak een ruime keuze aan verschillende stoffen en kleuren voor de akoestisch beklede panelen alsmede afwerking van vloeren, werkbladen, frames etc. Daarnaast kun je de unit natuurlijk verder personaliseren met jouw bedrijfslogo of een design naar keuze. Zo heeft een van onze klanten hun stiltewerkplekken vernoemd naar Bassie en Adriaan om duidelijk te maken welke van de twee gereserveerd is.

Dit verschilt per merk en aanbieder, doorgaans is de garantie op een stiltewerkplek 2 jaar. Vanuit YOI bieden wij natuurlijk ook extra klantgerichte service waardoor we bij calamiteiten buiten de garantieperiode ook altijd een oplossing vinden en voor je klaar staan.

Een stiltewerkplek is vrijwel onderhoudsvrij. Wij raden aan om eens in de zoveel tijd het ventilatierooster te checken en eventueel schoon te maken. Verder behoeft een stiltewerkplek geen regelmatig onderhoud.

Natuurlijk zit er een verschil in kwaliteit binnen de verschillende prijssegmenten. Een stiltewerkplek uit een hoger segment, heeft over het algemeen betere akoestische waardes. Maar uiteindelijk ligt het aan de behoefte en een tal van andere zaken, zoals ruimte etc, welke het beste is voor jou. Daarom bieden wij zoveel mogelijk verschillende stiltewerkplekken aan om uit te komen testen.

Om daar het juiste antwoord op te geven gaan wij graag met een klant in gesprek om te onderzoeken hoe er gewerkt wordt op kantoor, waar er behoefte aan is én wat de beschikbare ruimte is. Vervolgens kijken we naar het werkgedrag en de verwachte bezettingsgraad van de stiltewerkplek. In de praktijk zien we gemiddeld 1 stiltewerkplek per 5 medewerkers. Om goed in kaart te krijgen wat de beste oplossing is kunnen we starten met een proefplaatsing of shortlease periode. Daarnaast maken wij vaak mee dat de stiltewerkplekken zo intensief gebruikt worden dat men bij ons terugkomt omdat er behoefte is aan meerdere units.

Dat ligt natuurlijk aan de akoestische waardes in combinatie met de aanwezige geluiden in de desbetreffende ruimte. De akoestische waarde van een stiltewerkplek wordt uitgedrukt in decibel (dB). Hoe hoger de waarde, hoe meer geluid er geabsorbeerd wordt. Zo heb je hele goede belcellen met een waarde van 50 dB in de hoogste prijsklasse en vind je in de laagste prijsklasse stiltewerkplekken met 27 dB. 

Een stiltewerkplek is nooit volledig geluidsdicht. Je zou het kunnen vergelijken met reductie van omgevingsgeluiden tot een zacht geroezemoes in een bibliotheek. Dit heeft ook te maken met veiligheid, men moet bijvoorbeeld altijd het brandalarm kunnen horen afgaan.

Ja, dat kan. Zolang er een stopcontact aanwezig is kun je de stiltewerkplek altijd inpluggen. Stiltewerkplekken worden niet alleen ingezet op kantoren, wij leveren ook aan scholen, gemeenten, openbare ruimtes, hotels en zelfs particulieren. Lees hier meer over hoe je stiltewerkplekken kunt inzetten.

Natuurlijk kun je online een hoop informatie vinden over verschillende stiltewerkplekken. Maar let op, niet iedere online aanbieder heeft ook daadwerkelijk een showroom waar je de verschillende stiltewerkplekken kunt testen. Kies daarom altijd voor een aanbieder met een fysieke showroom en verschillende modellen. Daarnaast helpt professioneel advies tijdens een showroombezoek jou bij het maken van de juiste keuzes in model, uitvoering en design. Dat is precies waar we naar streven in onze YOI showroom. Zo bieden wij ook nog de mogelijkheid om een dagdeel te komen werken in onze showroom om de stiltewerkplek echt goed te ervaren.

Jazeker, dit is altijd mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op, dan realiseren we op korte termijn een proefplaatsing voor je.

Ja, vrijwel alle stilte werkplekken hebben een standaard ingebouwd ventilatiesysteem. Natuurlijk is er verschil in kwaliteit. In sommige units kun je deze ook nog verstellen. De capaciteit (hoeveel m³ lucht ververst de ventilator per minuut), plaats en geruisloosheid zorgen voor een beter comfort.

Dat ligt aan de stiltewerkplek. Er zijn modellen speciaal ontworpen om zelf in elkaar te zetten, dit zijn vaak de goedkopere modellen. Kwalitatief hoger scorende stiltewerkplekken komt er altijd een montageteam aan te pas. Vaak zetten zij de stiltewerkplek in een dagdeel op en nemen verpakkingsmaterialen retour.

Een mobiele stiltewerkplek aanschaffen is altijd duurzamer dan een verbouwing. Een stiltewerkplek heeft een zeer lange levensduur en is te verplaatsen of mee te verhuizen. Binnen het design, productieproces, de verpakkingsmaterialen en logistiek worden ook veelal duurzame keuzes gemaakt, zoals het gebruik van gerecyclede en hernieuwbare materialen. De meeste stiltewerkplekken beschikken dan ook over een duurzaamheidscertificaat of eco-paspoort.