Stiltewerkplekken

Stiltewerkplekken en belcellen op kantoor

Wat is een stiltewerkplek?

Akoestische werkplekken en belcellen op kantoor zorgen voor meer focus en een gezonde werkomgeving. Maar wat is een stiltewerkplek nou precies?

 Iedereen zal wel eens te maken hebben gehad met verschillende soorten prikkels op zijn of haar werkplek. Dat is iets dat herkenbaar is en veel voorkomt. Hiermee bedoelen we alle zaken die een werknemer kunnen afleiden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan collega’s die in gesprek zijn of in een luidruchtige video call zitten. 

In de afgelopen tijd hebben veel mensen thuis gewerkt en vergaderd middels video-calls. Daar hebben veel mensen de voordelen van ervaren. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om het kantoor te gebruiken als plek waar collega’s elkaar kunnen ontmoeten. Dat kan  door middel van werken, een potje tafeltennis en natuurlijk vergaderen. Deze vorm noemen wij ook wel het ‘’hybride werken’’.

Niet elke ruimte is hierop ingericht. Hierdoor is er behoefte aan stiltewerkplekken en belcellen op kantoor. Met een stiltewerkplek bedoelen we een plek waar een werknemer zich terug kan trekken in stilte. Vervolgens kan de werknemer dan efficiënter taken uitvoeren die focus vergen. Voorbeelden hiervan zijn belangrijke telefoongesprekken, videocalls, vergaderingen. Ook is gewoon geconcentreerd werken een belangrijke optie op kantoor.

 Belcellen en akoestische werkplekken komen in allerlei vormen en maten.  In ieder geval draait het altijd om een losse cabine die verplaatsbaar is. Daardoor is er voor elk kantoor wel een passende oplossing!

Individueel werken

Individueel werken doe je altijd op een plek die bedoeld is voor één persoon. Voorbeelden hiervan zijn: Geconcentreerd werken, een privégesprek, video-calls, of tijdens het werk een plek om je even terug te trekken.

Akoestische werkplekken om prive samen te werken

Samenwerken

Bij deze vorm werk je in een team. Zo kun je denken aan vergaderen, één-op-één-gesprekken of presenteren.

Oplossingen om te socializen, relaxen en werken op kantoor

Socializen, relaxen en werken

Dit is de meest vrije vorm en is geschikt voor individueel en team gebruik. Hiermee bedoelen we dan ook letterlijk een plek die niet perse afgesloten is. Daardoor is een plek als deze geschikt om te werken maar ook voor het drinken van een kopje koffie met een collega.

Waarom een stiltewerkplek?

Er zijn verschillende soorten stiltewerkplekken verkrijgbaar, over het algemeen zijn deze afgestemd op de volgende werkzaamheden: individueel werken, samenwerken en socializen-relaxen-werken.

Een stiltewerkplek is dus voor allerlei soorten werkzaamheden inzetbaar, maar wat zijn dan de voordelen?

Het grote voordeel van een stiltewerkplek is de bewezen verbeterde productiviteit van mensen. Wanneer iemand in alle rust de gewenste werkzaamheden kan uitvoeren zal hij of zij dat beter en efficiënter kunnen doen. Als er geen (over)last is van “ruis” in de directe omgeving ontstaat er dus een betere werkruimte. Met overlast bedoelen we alle geluiden die in de omgeving zijn. Denk bijvoorbeeld aan collega’s die met elkaar staan te praten, telefoons die afgaan of andere apparaten in de omgeving.

Minder “ruis” zorgt er daarnaast ook voor dat het werkgeluk en de gezondheid van medewerkers wordt verhoogd. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat medewerkers minder snel last hebben van stress of oververmoeidheid wanneer er over een langere periode op een prettige manier, dus zonder “ ruis”, gewerkt kan worden. Daarom is een stiltewerkplek een perfecte uitkomst.

De voordelen van een akoestische telefooncel

Stiltewerkplekken van YOI

Naast onze expertise op het gebied van projectinrichting hebben wij onze horizon verbreed en zijn wij dé belcel en stiltewerkplek specialist in de randstad. Vanuit onze showroom in Uithoorn streven wij ernaar om onze klanten elk type stiltewerkplek te laten ervaren. Met onze zelf-samengestelde collectie kunnen we elke gewenste oplossing bieden op het gebied van stiltewerkplekken en belcellen op kantoor. Ben je benieuwd? Maak snel een afspraak of bekijk de Hushes van Mikomax, de Treehouses van Bejot of juist de Justbooths in onze collectie!

Advies rondom akoestiek

Wij denken graag met je mee. Met onze ervaring in vele verschillende organisaties en projecten weten we altijd een passende oplossing of ontwerp te bieden voor jouw wensen en budget.

Contact ons voor een persoonlijke oplossing voor de beste stiltewerkplekken.

Ook voor advies, ontwerp en realisatie van projectinrichtingen horen we graag van je.

Mail ons gerust voor een vrijblijvend advies of laat je verder inspireren op onze website en socials!

Spreken we je snel?